april

• Beursvloer 2016

Tijdens de Beursvloer op 21 april zijn vele contacten gelegd tussen het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden en scholen. In totaal bracht het evenement een maatschappelijke waarde op van maar liefst € 28.521,00

• Gewijzigde aanvangstijd vergaderingen gemeenteraad

Vanaf mei 2016 veranderen de aanvangstijden van alle vergaderingen van de gemeenteraad.

• Nieuwe woonbuurt in ScheldeVesting Bergen op Zoom feestelijk geopend

Vrijdagmiddag 29 april 2016 was het feest in ScheldeVesting. Toekomstig bewoners van De Nieuwe Kaai en Waterveste namen uit handen van wethouder Patrick van der Velden de symbolische sleutel in ontvangst van hun nieuwe buurt. Projectontwikkelaar Bolton Ontwikkeling levert de komende weken als eerste de 42 woningen in Waterveste op, gevolgd door TBI-onderneming ERA Contour met 23 nieuwe stadswoningen.

• Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Burgemeester Frank Petter heeft op dinsdag 26 april 2016 bij de ‘Algemene Gelegenheid’ van de lintjesregen, Koninklijke Onderscheidingen aan acht burgers van Bergen op Zoom en één uit Wouw (Gemeente Roosendaal) uitgereikt.

• ISD Brabantse Wal zoekt leden bezwarencommissie pdf, 107kB

In verband met het vertrek van enkele commissieleden is de ISD op zoek naar drie nieuwe leden voor de commissie voor de bezwaarschriften, kamer sociale aangelegenheden. Reageren kan tot 6 juni.

• Bijeenkomst voor betrokkenen bij drankincident

Op donderdagavond 21 april 2016 is door de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met Novadic Kentron, de GGD, de politie en een ambulanceverpleegkundige een preventieavond over alcoholgebruik onder jongeren georganiseerd op het Stadkantoor. De aanleiding voor deze avond is het uit de hand gelopen feestje van 2 april jl. waarbij vier jongeren met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis zijn opgenomen.

• Onthulling gedicht en naamgeving straatje ter ere van Frans de Looij

Frans de Looij was jarenlang stedenbouwkundige van de gemeente Bergen op Zoom. Op 59 jarige leeftijd overleed hij plots. De gemeente Bergen op Zoom verloor hiermee een toegewijd persoon. Een wandelende encyclopedie. Een bevlogen mens. Iemand die de stad van binnen en van buiten kende. Men wilde zijn verdiensten voor de stad eren. Op vrijdag 22 april hebben Paul de Looij, Giel Janssen, Arjan van der Weegen en Anja Musters het gedicht ‘Ode aan de stedenbouwkundige’ van Bert Bevers ter ere van Frans onthuld. Tevens heeft de familie de naamgeving van het straatje met de poort onthuld: de Looijpoort.

• Woensdag 27 april Koningsdag

Woensdag 27 april is het de verjaardag van Koning Willem Alexander en wordt landelijk Koningsdag gevierd. Tijdens Koningsdag bezoekt onze Koning, samen met andere leden van de Koninklijke familie, de festiviteiten in Zwolle. In de gemeente Bergen op Zoom organiseren het Oranjecomité Bergen op Zoom en de Oranjeverenigingen uit Halsteren en Lepelstraat op eigen locaties activiteiten.

• Onderhoud Digitaal loket

Vrijdagavond 22 april van 21:00 uur tot 23:00 uur vindt er onderhoud aan het Digitaal Loket plaats. Dan kunt u geen meldingen maken, een digitale aanvraag indienen of een afspraak maken. Onze excuses voor de overlast.

• Tuinwijk heeft een impuls gekregen

De buurt Tuinwijk zuid-west in Bergen op Zoom was aan een opfrisbeurt toe. De gemeente heeft samen met Stadlander en de bewoners de openbare ruimte van deze buurt aangepakt. Stadlander zet zich in om de leefbaarheid in de woonwijken te verbeteren. De gemeente verzorgt het groot onderhoud. De twee partijen zijn samen opgetrokken in Tuinwijk om de buurt een impuls te geven.

• Nieuwe internationale busverbindingen Flixbus pdf, 514kB

Vanuit Bergen op Zoom kun je met de FlixBus nu ook gemakkelijk en goedkoop naar Antwerpen, Brussel en Parijs reizen. Lees het persbericht voor de details.

• Jaarrekening over 2015 kent voordelig resultaat van ruim 1,9 miljoen 21 april 2016

De gemeente Bergen op Zoom heeft vorig jaar ruim € 1,9 miljoen minder uitgegeven dan was begroot. Dat bedrag zal in de Algemene Reserve worden gestort.

• Nog schonere stad door inzet serviceteams Bergen op Schoon

Om de gemeente Bergen op Zoom nog schoner te krijgen worden de komende tijd twee serviceteams Bergen op Schoon ingezet. In het kader van de Participatiewet wordt 10 mensen werk aangeboden in de openbare ruimte. Daarnaast worden twee zogenoemde ‘straatstofzuiger’ teams ingezet. Uiteindelijk zal dit leiden tot een schone stad en tot doorstromen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk.

• Gemeente peilt inwoners over opvang vluchtelingen 15 april 2016

De gemeente Bergen op Zoom houdt volgende week een digitale steekproef onder inwoners over de opvang van vluchtelingen en de huisvesting van statushouders. Het is een van de stappen die de gemeente doorloopt om te komen tot een zorgvuldige besluitvorming over de opvang van vluchtelingen.

• Activiteiten en evenementen Natuurpodium

Lekker naar buiten? De natuurgidsen van het Natuurpodium gaan graag met u op pad in de prachtige natuur van de Brabantse Wal.

• Openbare vergadering COVM Woensdrecht

De Commissie Overleg & Voorlichting Milieuhygiëne Woensdrecht vergadert op donderdag 21 april 2016 om 16.30 uur in het gemeentehuis van de gemeente Woensdrecht, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide.

• Beursvloer Samen in de Regio: Zakendoen? Uw portemonnee kunt u thuislaten

Donderdag 21 april is het Innovatiecentrum aan de Drebbelstraat 20 te Bergen op Zoom de plaats waar u moet zijn, daar vindt om 18.00 uur de Beursvloer van Samen in de Regio plaats.