september

 • Zorgt u ook wel eens voor een ander?

  De gemeente vindt de inzet van mantelzorgers belangrijk en wil hen daarom op de juiste wijze ondersteunen. Ook is de gemeente per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de verstrekking van een jaarlijkse blijk van waardering aan mantelzorgers. In een nog op te stellen uitvoeringsnota gaan onder andere beide onderwerpen worden uitgewerkt.

 • Samen bewust op weg 29 september 2015

  Het nieuwe seizoen is weer in volle gang, iedereen beweegt zich weer naar school, werk of naar andere bestemmingen. Een belangrijk moment om Bewust Op Weg te gaan. De komende maanden vraagt uw gemeente aandacht voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving door jong en oud te verleiden om gebruik te maken van de (elektrische) fiets, het Openbaar Vervoer, of een ander duurzaam vervoermiddel. Daarmee bereiken we meer veiligheid in onze buurt, een beter klimaat en daarnaast is bewegen gezond.

 • Vervangingsregeling wethouders van kracht 24 september 2015

  In verband met het ontslag van voormalig wethouder Ton Linssen uit het college van B&W is er binnen het huidige college afgesproken dat de zogenoemde ‘vervangingsregeling’ van toepassing is. Dat betekent dat wethouder Patrick van der Velden tot nader order de onderdelen van de portefeuille van oud-wethouder Ton Linssen overneemt. In bijzondere gevallen zal het college onderling afstemmen en handelen naar bevind van zaken.

 • ICT West-Brabant West: zelfstandig ICT bedrijf voor overheden officieel van start 24 september 2015

  De gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk en Roosendaal hebben samen één zelfstandig opererend ICT-bedrijf opgezet: ICT West-Brabant West (ICT WBW). Het bedrijf is officieel van start gegaan met een interne bijeenkomst. Er werken 40 medewerkers die afkomstig zijn uit de 4 gemeenten.

 • Popmonument in de race voor Brabantse Erfgoedprijs 2015 – Stem op ons! 22 september 2015

  PopMonument is één van de drie projecten die in de finale staat van de Brabantse Erfgoedprijs 2015. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een initiatief dat zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. PopMonument is een bijzonder belevingsconcept op het snijvlak van erfgoed, independent popmuziek en talentontwikkeling.

 • De Script Aanpak© - Gemeente pakt rol! 22 september 2015

  Transformatie gemeente Bergen op Zoom
  Stel je voor dat er een film gemaakt wordt waarbij meerdere regisseurs, verschillende camera- en geluidsassistenten en een aantal scenarioschrijvers bezig zijn met het maken van een film. Dat leidt tot chaos op de set en een acteur die gek wordt. Ondanks dat alle betrokken filmmedewerkers hard bezig zijn om een mooie film te maken, zal het waarschijnlijk geen mooie film worden en gaat het goud geld kosten.

 • Herstructurering Theodorushaven in volle gang 22 september 2015

  Wat hebben 1600 meter stalen damwanden, 100.000 m3 baggerwerkzaamheden en 2500 vrachtschepen met elkaar te maken? Juist, de werkzaamheden in de Theodorushaven.

 • Versperringsblokken terug in Anton van Duinkerkenpark 22 september 2015

  Vanaf woensdag 23 september worden er drie versperringsblokken teruggeplaatst in het Anton van Duinkerkenpark. Dit is een van de laatste onderdelen van de revitalisering van het park, waar het ontwerp van tuinarchitect Lieven Roseels een belangrijk onderdeel van heeft uitgemaakt.

 • Bergen op Zoom gastgemeente voor Nationale Groendag 2015 22 september 2015

  Op woensdag 23 september 2015 organiseren de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Ministerie van Economische Zaken en Entente Florale Nederland de Nationale Groendag 2015 in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom. Het thema van dit jaar is ‘Groen Verbindt’. Burgemeester Frank Petter opent de Nationale Groendag in theater de Maagd.

 • DigiD niet beschikbaar op maandag 21 september tussen 00.00 uur en 06.00 uur 18 september 2015

  Maandag 21 september aanstaande tussen 00.00 uur en 06.00 uur is DigiD niet beschikbaar. U kunt daardoor in die periode tijdelijk niet inloggen. Onze excuses voor het ongemak.

 • Bergen op Zoom heeft goud in verkiezing Groenste Stad Europa 22 september 2015

  Bergen op Zoom is met goud bekroond bij de internationale verkiezing voor de Groenste Stad van Europa 2015 van Entente Florale Europa. Als winnaar van de prijs Groenste Stad van Nederland 2014 mocht Bergen op Zoom namens Nederland aan deze verkiezing deelnemen. In de categorie dorpen werd Nederland vertegenwoordigd door Beesel.

 • Erfgoedfair Mattemburgh wordt in stijl geopend 17 september 2015

  De vierde editie van de Erfgoedfair ‘Wonen in Historie’ zal worden geopend door niemand minder dan Gravin Marie Louise Pelletier de Chambure, ‘het gravinneke’. Zij staat op zondag 27 september uit haar dood op om haar geliefde landgoed Mattemburgh ter beschikking te stellen aan erfgoedliefhebbers uit heel Nederland en Vlaanderen. De sfeervolle themafair staat geheel in het teken van: ‘wonen in een historisch pand’.

 • Ontslag wethouder Ton Linssen

  Maandag 14 september heeft de gemeenteraad van Bergen op Zoom met onmiddellijke ingang ontslag verleend aan Ton Linssen als wethouder van de gemeente Bergen op Zoom.

 • Natuurpodium Brabantse Wal officieel geopend 15 september 2015

  Op vrijdag 18 september 2015 is het nieuwe Natuurpodium Brabantse Wal officieel geopend voor publiek. De opening werd verricht door Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord en door Eef Lemmens, achterkleindochter van Leo Hopmans, die als eerste ondernemer brood zag in de locatie waar het Natuurpodium nu is gevestigd.

 • Zelf op stap-dag op 16 september 2015 in de Raayberg 15 september 2015

  Woensdag 16 september 2015 vindt er in de Raayberg de “ZELF OP STAP-dag” plaats. De gemeente Bergen op Zoom en Steenbergen hebben dit samen met Stichting Welzijn Ouderen en DTV Consultants georganiseerd. Het doel van deze dag is senioren op verschillende manieren informeren en ondersteunen bij het gebruik (gaan) maken van het openbaar vervoer en andere verplaatsingsmogelijkheden zoals elektrische fiets waardoor zij (langer) in staat zijn zich zelfstandig te verplaatsen.

 • Weekend Kunsten in de Monumenten groot succes 15 september 2015

  Met zo’n 33.000 bezoekers gedurende het weekend kijkt de gemeente Bergen op Zoom terug op een zeer geslaag weekend Kunsten in de Monumenten. Bergen op Zoom staat dit jaar in de top 3 met meeste bezoekersaantallen. Alleen Amsterdam en Dordrecht trokken meer bezoekers.

 • Gemeente organiseert Expertsessie Energie 15 september 2015

  Duurzame ontwikkeling is belangrijk voor de stad en regio, daarom organiseert gemeente Bergen op Zoom op 28 september 2015 een expertsessie over energie. De sessie is van 14:30 uur tot 17:00 uur in het nieuwe Natuurpodium.

 • Open Lesweek CKB 11 september 2015

  Glasatelier, textielatelier, jeugd/jongerenatelier, viltatelier, tekenen, schilderen, pottenbakken, keramiek: iedereen kan meedoen in de Open Lesweek CKB Beeldend van 14 tot en met 18 september. Je kunt kiezen uit verschillende materialen bij cursussen voor jong en oud. Kijk bij Beeldend op www.ckboz.nl wanneer de lessen zijn en kom de sfeer proeven. De docenten staan klaar om je uitleg te geven, je ziet cursisten aan het werk en kunt zelf ervaring opdoen.

 • Vertrouwensbreuk college Bergen op Zoom 11 september 2015

  De wethouders Arjan van der Weegen, Patrick van der Velden, Ad Coppens en Yvonne Kammeijer hebben het vertrouwen opgezegd in wethouder Ton Linssen.

 • Opening Open Monumentendag 2015: over thema en toekomst 10 september 2015

  Tijdens een spectaculaire ambachtelijke en kunstzinnige modeshow is vandaag in Bergen op Zoom door prof. mr. Pieter van Vollenhoven het startsein gegeven van de 29e Open Monumentendag. Dit gebeurde in de tuin van stadspaleis Het Markiezenhof, bij een speciale bijeenkomst in lijn met het thema van dit jaar: Kunst & Ambacht. De toespraken betroffen vooral de waarde van de Open Monumentendag en de onzekere (financiële) toekomst van het evenement.

 • Cursussen digitale vaardigheden 10 september 2015

  Het nieuwe leerseizoen is weer gestart! Ook de gratis cursussen ’Klik en Tik’ en ‘Digisterker’ in de bibliotheek in Bergen op Zoom zijn weer begonnen. Bij Klik en Tik kan iedereen terecht die nog helemaal niet om kan gaan met internet en een computer. Digisterker vraagt wat basiskennis van computergebruik en is juist voor mensen die moeite hebben met digitale (overheids)formulieren zoals bijvoorbeeld huurtoeslag of een identiteitsbewijs aanvragen en het gebruik van DigiD. Wethouder Kammeijer bezocht deze week de computercursussen en vroeg de cursisten naar hun ervaringen.

 • Her- aanbesteding exploiteren organisatie Bergse kermissen 08 september 2015

  In april 2015 is de voorgenomen gunning van de opdracht ‘exploiteren organisatie Bergse kermissen’ bekend gemaakt. Tegen het gunningvoornemen is door een van de afgewezen partijen bezwaar aangetekend. De gemeente gaat een nieuwe aanbestedingsprocedure voorbereiden.

 • Nieuwe tv-serie over duurzaamheid 10 september 2015

  Gemeente Bergen op Zoom heeft samen met ZuidWestTV gewerkt aan de nieuwe tv-serie ‘Watt Straks?’. De 6-delige serie informeert kijkers op een laagdrempelige manier over duurzaamheid. Daarnaast draagt de serie bij aan de bewustwording op het gebied van duurzaamheid. Watt Straks? wordt wekelijks op woensdag om 10.00 uur uitgezonden op ZuidWestTV engedurende de dag ieder uur herhaald. De eerste aflevering is op woensdag 9 september 2015.

 • Storing in de waterlevering in twee delen van Bergen op Zoom 08 september 2015

  Sinds vanochtend hebben twee delen van Bergen op Zoom te maken met een storing in de waterlevering. De storingen bevinden zich bij het Piusplein - Populierenstraat en omgeving en in de IJssellaan en omgeving. Hier kan een geen of een lage waterdruk worden ervaren.

 • Bergen op Zoom nomineert drie ondernemers voor de Duurzame Duim 04 september 2015

  De gemeente Bergen op Zoom heeft middelbare school De Steenspil, de ondernemer van Ootoo in de wijk en de maatschappelijke organisatie Fort Smakelijk genomineerd voor de Duurzame Duim. Zij hebben het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan duurzame ontwikkeling in Bergen op Zoom en zijn daarmee een goed voorbeeld.

 • College maakt excuses richting ambtelijke organisatie 04 september 2015

  Het college heeft afgelopen donderdagmiddag intensief gesproken over de uitspraken die wethouder Ton Linssen in een artikel in BN/de Stem van donderdag 3 september heeft gedaan over fouten die gemaakt zouden zijn door medewerkers van de gemeente.

 • Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent Open Monumentendag in Bergen op Zoom 01 september 2015

  De Open Monumentendag van dit jaar met als thema Kunst & Ambacht wordt landelijk geopend op donderdag 10 september in Bergen op Zoom door prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst voor genodigden in stadspaleis Het Markiezenhof. De Open Monumentendag is in Bergen op Zoom net als in heel Nederland al jaren een groot succes. Onder de naam Kunst in de Monumenten grijpt Bergen op Zoom het evenement aan om allerlei vormen van kunst te verbinden aan monumenten en is daar mee dé plek om Open Monumentendag 2015 te openen.

 • Kunsten op Landgoed Mattemburgh tijdens Kunsten in de Monumenten Het tweede weekend van september 04 september 2015

  Op Landgoed Mattemburgh vinden er verschillende activiteiten plaats. Zo zijn er proeverijen, live muziek en een aantal ouderwetse ambachten. De villa van het landgoed is open voor bezichtiging en je kunt meedoen aan een steproute. Het terras van de Orangerie straalt een warm gevoel uit door de muzikale invulling van vele regionale artiesten en de speelsessies van de harmonieën Eendracht Maakt Macht en Concordia. Bij het kinderdorp kunnen kinderen zich uren vermaken met het springkussen, de piratenstormbaan, Oudhollandse Spelletjes, boogschieten of een educatieve
  speurtocht.

 • Presenteer uw vacatures op de Werkbeurs 01 september 2015

  Op 1 oktober organiseren WSP Werkcentrum Brabantse Wal en Samen in de Regio het event om bedrijven, organisaties en werkzoekenden resultaatgerichte netwerkmogelijkheden en kansen te bieden. De Werkbeurs is de manier om u verder te helpen op weg naar vast of tijdelijk personeel, een trainee of een stagiair(e) en is bedoeld voor alle bedrijven die op zoek zijn naar gemotiveerd personeel.

 • Hoeve Hildernisse en het Verdronken dorpje tijdens Kunsten in de Monumenten 04 september 2015

  Hoeve Hildernisse was de laatste buitendijkse boerderij van het land. De koeien liepen direct van de stal het gebied van schorren en slikken in. Er zijn veel verhalen te vertellen hoe boerenmensen hier hun hoofd boven water hielden, over het verdronken dorpje Hildernisse, over de Oosterschelde en het Markiezaat, over hun pachtheer Pelletier Graaf de Chambure, Mattemburgh en de Brabantse Wal. Te veel om op te noemen! De beheerder, Tiny Arts - bioloog - licht het verhaal graag toe vanuit een historisch en landschappelijk perspectief.