maart

 • Raadsvergadering maart 27 maart 2015

  Bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering stond burgemeester Frank Petter gisteravond, 26 maart, stil bij het overlijden van oud-burgemeester Heldens. Hij overleed 4 maart op 89-jarige leeftijd.

 • Gemeente Bergen op Zoom doet onderzoek naar de meningen en behoeftes van jongeren 27 maart 2015

  Hoe denken jongeren over het winkelaanbod in het centrum van Bergen op Zoom? Wat vinden ze van de mogelijkheden tot huisvesting in de gemeente? Waar willen jongeren hun fietsen stallen in de stad? En wat vinden ze van de recreatie in en om de Binnenschelde? Allemaal onderwerpen die momenteel spelen in de gemeente.

 • Nieuwe Bergse Dumphal op Geertruidaplein 27 maart 2015

  De Bergse Dumphal verhuist van de Boutershemstraat naar het Geertruidaplein. Hiervoor is de bestrating van het parkeerterrein afgelopen week verwijderd. Voor omwonenden wordt aan de rand van de Van Konijnenburgweg, op het terrein van de voormalige brandweergarage, een twintigtal nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. De planning is om de Bergse Dumphal per januari 2016 op de nieuwe locatie te openen.

 • Commissievergadering Regionalisering 26 maart 2015

  Op maandag 30 maart wordt een commissievergadering Regionalisering gehouden. Deze begint om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. De lokatie is de raadszaal in het Stadhuis.

 • ISD-gemeenten ondertekenen intentieverklaring met Stichting Leergeld 26 maart 2015

  De drie Brabantse Wal-gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben maandag 23 maart een intentieverklaring ondertekend waarmee ze de uitvoering van de subsidieregeling voor de bevordering van maatschappelijke participatie door schoolgaande kinderen onderbrengen bij de Stichting leergeld. Die stichting wil op een duurzame manier investeren in de participatie en ontwikkeling van kinderen die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen.

 • Woningen aan de Kreukel in de Markiezaten zijn gewild 26 maart 2015

  In nieuwbouwwijk de Markiezaten zijn in een maand tijd de twaalf 2-onder-1 kapwoning aan de Kreukel vergeven. Daarvan zijn er al elf daadwerkelijk verkocht en staat er nog een in optie. De woningen worden door BPD (voorheen Bouwfonds) ontwikkeld en naar verwachting wordt er in 2015 gestart met de bouw.

 • 650 Supporters van Schoon tijdens Bergen op Schoondagen 26 maart 2015

  Op vrijdag 27 maart en zaterdag 28 maart vinden voor de twintigste keer de Bergen op Schoondagen plaats. Scholieren, scouting en (bewoners)organisaties werken mee aan de grootscheepse jaarlijkse schoonmaakactie. Door zwerfafval in buurten en bossen op te ruimen, dragen deze Supporters van Schoon bij aan een schone en prettige leefomgeving.

 • Algehele storing bij parkeermeters in Bergen op Zoom 26 maart 2015

  Woensdag aan het eind van de ochtend is er een storing opgetreden in de parkeerautomaten in Bergen op Zoom. Dat betekent dat geen enkele parkeermeter werkt en dat mensen niet hoeven te betalen voor het parkeren van hun voertuig.
  De leverancier is op dit moment druk bezig om de storing te verhelpen. Op dit moment is nog niet te zeggen wanneer de automaten het weer zullen doen, maar parkeerwachters en handhavers zullen de komende uren niet controleren.

 • De Maagd viert jubileum met o.a. Kim Wilde 26 maart 2015

  De Maagd heeft haar eerste jubileumspecial bekendgemaakt: Kim Wilde. De zangeres van o.a. Kids of America, Cambodia en (samen met Nena) Anyplace, Anywhere, Anytime heeft niets aan stem en uitstraling ingeboet. Forever young tourt ze nog steeds en dit jaar brengt ze weer een nieuwe CD uit. De kaartverkoop van haar concert op 1 oktober in De Maagd is inmiddels gestart via www.demaagd.nl en via de Theaterkassa, 0164 280555. Kim Wilde geeft slechts vier concerten in Nederland en Bergen op Zoom krijg de kans haar van dichtbij mee te maken.

 • Gemeente Bergen op Zoom doet mee aan NLdoet 26 maart 2015

  Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015 - samen met duizenden organisaties in het land – NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

 • Ons Water grootste bij Waterschapsverkiezingen

  In Bergen op Zoom is Ons Water bij de verkiezingen voor het Waterschap als grootste uit de bus gekomen. 7557 mensen gaven hun stem aan Ons Water. De VVD werd de tweede grootste partij met 3280 stemmen. Het CDA derde met 2079 stemmen. Het opkomstpercentage bij de Waterschapsverkiezingen kwam uit op 38,21%.

 • Overhandiging compost aan Bergse wethouder kondigt nieuwe campagne Saver aan 26 maart 2015

  Afgelopen woensdag 18 maart ontving wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom, die onder andere Afval in zijn portefeuille heeft, een zak compost uit handen van Saverdirecteur Wil van Leijsen. Deze overhandiging van compost luidde op symbolische wijze het startschot in van een nieuwe communicatiecampagne over afval scheiden van Saver, getiteld ‘Van het één komt het ander’.

 • VVD grootste in Bergen op Zoom bij Provinciale Staten Verkiezingen 26 maart 2015

  In Bergen op Zoom heeft de VVD tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten de meeste stemmen gehaald. Op die partij werden 4060 stemmen uitgebracht. De PVV scoorde ook goed met 3585 stemmen. Opvallend was ook de winst die de SP behaalde Met 2946 stemmen werd de SP de derde partij in Bergen op Zoom. Het opkomstpercentage lag in Bergen op Zoom op 41,80 procent. Dat is lager dan het landelijk percentage dat uitkwam op 47,7%.

 • Goederen in beslag genomen bij 3 growshops in Bergen op Zoom en Steenbergen 26 maart 2015

  Op dinsdag 17 maart heeft de gemeente in samenwerking met de politie een controleactie gehouden bij de voormalige growshops in Bergen op Zoom en Steenbergen. Aanleiding van de controle is de wijziging van de Opiumwet per 1 maart 2015, waardoor handelingen ter voorbereiding en/of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar zijn gesteld.

 • ISD Brabantse Wal doet mee aan wetenschappelijk onderzoek over persoonlijk contact 26 maart 2015

  De Intergemeentelijke sociale Dienst (ISD) Brabantse Wal doet mee aan een pilot van de Erasmusuniversiteit en SV Land waarbij via wetenschappelijk onderzoek aangetoond moet worden dat regelmatig persoonlijk contact met cliënten van de Sociale Dienst zal leiden tot een hogere uitstroom en minder fraude.

 • Beëdiging regionale leerplichtambtenaren 26 maart 2015

  Vanmiddag, woensdag 18 maart, zijn alle leerplichtambtenaren van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht in het oude Raadhuis in Roosendaal beëdigd door de vijf burgemeesters van de betrokken gemeenten. De leerplichtambtenaren kunnen vanaf nu niet alleen in hun eigen gemeente, maar ook in de andere gemeenten hun wettelijke taken uitvoeren of deze van hun collega’s overnemen.

 • Boomfeestdag bij de groenste stad van Nederland 20 maart 2015

  Gemeente Bergen op Zoom, prijswinnaar van de Groenste Stad 2014 – 2015, sluit ook deze 58ste editie weer aan bij de nationale Boomfeestdag. Drie basisscholen doen mee aan de Boomfeestdag 3.0: Basisschool De Grebbe, Anton van Duinkerken en Elfeth. Gageldonk-West en omgeving staat hierbij centraal.

 • Gevangenpoort in de steigers voor restauratiewerkzaamheden 12 maart 2015

  Vanaf 11 maart wordt de gevangenpoort in de steigers gezet. Dit is nodig vanwege onderhoudswerkzaamheden. Deze werkzaamheden gebeuren zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het monument.

 • Muziekfeest op het plein op 23 juni in Bergen op Zoom 12 maart 2015

  Op dinsdag 23 juni is de Grote Markt in Bergen op Zoom weer het decor voor het televisieprogramma ‘Muziekfeest op het plein’ dat door de Avro en Tros wordt geproduceerd. In 2011 vond het muziekfestijn ook al plaats in de Markiezenstad. Die aflevering was toen een groot succes.

 • Proeftuin Cross Care West-Brabant: unieke regionale samenwerking in zorginnovatie 12 maart 2015

  De gemeenten Bergen op Zoom, Breda en Roosendaal en het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) bundelen hun krachten in een unieke samenwerking op het gebied van zorginnovatie en kennisontwikkeling. Gezamenlijk zien zij veel kansen voor zorginnovatie, waarbij ieder zijn eigen kennis, kunde en ‘specialiteit’ inbrengt.

 • Realisatie tennistalentencentrum De Markiezaten

  Op sportpark De Markiezaten wordt een tennistalentencentrum aangelegd. De huidige twee tennisbanen worden aangepast en er komen twee nieuwe tennisbanen bij.

 • Metamorfose voor de voetgangerstunnel bij het NS station Bergen op Zoom