juni

 • Wees voorbereid op de verwachte hitte 30 juni 2015

  Het KNMI verwacht vanaf nu een zeer warme week met veel zon en tropische temperaturen.

 • Gemeenteraad neemt Beleidskader 2016-2019 aan

  Donderdagavond 25 juni heeft de gemeenteraad het Beleidskader voor de jaren 2016-2019 aangenomen. Het stuk werd op 2 punten geamendeerd. Met algemene stemmen werd een amendement aanvaard die inhoudt dat er dit jaar een takendiscussie gevoerd zal worden in aanloop naar de begroting voor 2016. Met die takendiscussie zal meteen worden bekeken welke extra mogelijkheden er bestaan om tot alternatieve bezuinigingen te komen en wordt gewerkt naar een financieel sterkere positie van de gemeente.

 • Traverse nieuwe aanbieder Maatschappelijke Opvang

  Op 23 juni heeft het college van Bergen op Zoom besloten om de opdracht voor het uitvoeren van Maatschappelijke Opvang te gunnen aan Traverse. Dit betekent dat Traverse per 1 oktober 2015 aanstaande de nieuwe aanbieder wordt voor onder andere:

 • PopMonument op shortlist voor de Brabantse Erfgoedprijs

  Voor de Brabantse Erfgoedprijs 2015 zijn 74 Brabantse projecten ingediend. Daaruit heeft de jury 8 projecten geselecteerd voor de shortlist. PopMonument is er een van.

 • Witte anjers voor Nederlandse Veteranen

  Wethouder Patrick van der Velden heeft op vrijdag 26 juni 2015 in het oude Stadhuis een symbolische witte anjer uitgereikt aan Frans van der Meeren, oudste lid van het Veteranen Ontmoetingscentrum (VOC). Dit is een actie voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag die op zaterdag 27 juni in Den Haag plaatsvindt. Een evenement waar heel Nederland haar ruim 115.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

 • Hanging baskets kleuren de stad

  Wethouder Patrick van der Velden was vrijdagochtend 27 juni in de Bergse binnenstad getuige van het ophangen van hanging baskets.

 • Akkoord voor vernieuwing centrumgebied Gageldonk-West 25 juni 2015

  Maandag 22 juni 2015 is het plan voor de vernieuwing van het centrumgebied Gageldonk-West ondertekend door wethouder Ton Linssen en de directeur van Stadlander Ton Ringersma. Dat betekent dat er nu kan worden gestart met het uitwerken van de plannen.

 • Start werkzaamheden NS-station 23 juni 2015

  Vanaf maandag 29 juni vinden doordeweeks tussen 07.00 uur tot 16.00 uur voorbereidende werkzaamheden plaats op het NS-station Bergen op Zoom. De westzijde van de reizigerstunnel (Stationsplein) zal hiervoor worden afgesloten. Via de oostelijke ingang van de reizigerstunnel (Parallelweg) kunnen reizigers de perrons nog wel bereiken. Ook via het stationsgebouw blijven alle perrons bereikbaar.

 • Teveel Arbeidsmigranten in één woning ondergebracht 16 juni 2015

  In een woning aan de Plataanstraat zijn maandagavond tijdens een controleactie teveel arbeidsmigranten aangetroffen. Het pand was voorzien van 9 slaapplaatsen, terwijl er maar vier mensen (niet behorend tot één gezin) ondergebracht mogen worden. In dit geval ging het om migranten van Bulgaarse afkomst.

 • Nog voldoende plaats in bussen tijdens Dag van de Architectuur op zaterdag 20 juni 16 juni 2015

  Belangstellenden die aanstaande zaterdag gratis met de bus mee willen langs een aantal projecten van de West-Brabantse Waterlinie, kunnen zich hiervoor nog opgeven via communicatie@bergenopzoom.nl.
  Om 11.10 uur vertrekken de bussen vanaf het Ravelijn in Bergen op Zoom en vanaf de poort Benedensas in Steenbergen om vervolgens langs 7 projecten te rijden die te maken hebben met de West-Brabantse Waterlinie. Er wordt op 4 plaatsen gestopt voor een rondwandeling en nadere toelichting. De route voert van Ravelijn, langs Waterschans, Fort de Roovere, de Blauwe Sluis, de jachthaven van Steenbergen, Fort Henricus en eindigt bij de Benedensas in Steenbergen. De bussen zijn na een uurtje of drie weer terug op het eerdere vertrekpunt.

 • Start nieuw seizoen Bewust Op Weg 11 juni 2015

  9 en 10 juni kregen jongeren op Scholengemeenschap ’t Rijks in het kader van de ‘Bewust op Weg’ campagne een training “Alcohol in het verkeer”, verzorgd door bureau HALT en St. Zereen. Wethouder Patrick van der Velden was woensdag 10 juni ook aanwezig in de klas om te ervaren wat alcohol- en drugsgebruik in het verkeer voor schade aan kan richten en hij was diep onder de indruk.

 • Eerste certificaten Digisterker uitgereikt 10 juni 2015

  Onderwijswethouder Yvonne Kammeijer heeft woensdagmiddag bij bibliotheek Het Markiezaat de eerste zes certificaten uitgereikt aan deelnemers van de cursus Digisterker. De gemeente Bergen op Zoom vindt het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk deel kunnen nemen aan de ‘digitale maatschappij’.

 • Bloemenzuilen zorgen voor een kleurrijke Bergse binnenstad 10 juni 2015

  De afgelopen dagen zijn er in het centrum van Bergen op Zoom 28 bloemenzuilen geplaatst. Doordat Bergen op Zoom in 2014 is uitgeroepen tot ‘Groenste stad’ zal het in september van dit jaar optreden als gastgemeente bij de organisatie van de Nationale Groendag. Een ander gevolg van het winnen van de nationale prijs is de deelname aan de verkiezing van Entente Florale Europa 2015 waarin de gemeente zich op 14 juli zal laten beoordelen op Europees niveau.

 • Komend weekend Dutch Open Air Rally 09 juni 2015

  Vliegbasis Woensdrecht is de bakermat van militaire vliegers. Op zaterdag 13 of zondag 14 juni is zij gastheer voor een jaarlijkse vliegrally. De Dutch Air Rally heeft tot doel het bevorderen en stimuleren van vliegveiligheid, vliegerschap, en geoefendheid van de deelnemers.

 • Dag van de Architectuur 2015 09 juni 2015

  In het weekend van 20 en 21 juni 2015 vindt de landelijke Dag van de Architectuur plaats. Lokaal wordt daar invulling aangegeven door het Architectuur Platform Bergen op Zoom. Samen met de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen organiseren zij op zaterdag 20 juni een route langs de West Brabantse Waterlinie. Geïnteresseerden kunnen deze dag gratis mee op pad met de bus of op eigen gelegenheid met de fiets. Van 10.30 uur tot 16.30 uur zijn er bij verschillende locaties gidsen aanwezig. De dag wordt afgetrapt door wethouder Ton Linssen van de gemeente Bergen op Zoom en afgesloten door wethouder Petra Lepolder van de gemeente Steenbergen.

 • Vierkantje wordt een stuk groener 04 juni 2015

  Wethouder Yvonne Kammeijer knipte donderdagmiddag 4 juni een lint door om daarmee aan te geven dat winkelgebied ’t Vierkantje voortaan een stuk groener zal worden. Ondernemers in ’t Vierkantje hebben duurzame houten plantenbakken aangeschaft waarin bloemen, struikjes en boompjes worden geplant. Het idee is dat het prettiger werkt en winkelt in een schone en groene omgeving.

 • Ravelijnlezing gaat over de grenzen heen 03 juni 2015

  De Ravelijnlezing die donderdag 4 juni plaatsvindt in de Gertrudiskerk staat dit jaar in het teken van de Arbeidsmarkt.
  ‘Arbeidsmarkt over de grenzen heen’, is het thema van de middag die gevuld zal zijn met een aantal sprekers die de toeschouwers meenemen in de ontwikkelingen en de kansen van de arbeidsmarkt. Het programma begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en duurt tot 16.30 uur. Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats in de kerk.

 • 18-jarigen maken positieve keuze orgaandonatie 03 juni 2015

  Achttien worden is een mijlpaal. En wie meerderjarig is, kan steeds meer eigen keuzes maken. Eén daarvan is beslissen wat er na het overlijden met je organen gebeurt. Bij het Donorregister kwamen de afgelopen weken 37.481 nieuwe registraties binnen van jongeren uit 1996. Van de 1996-ers in de gemeente Bergen op Zoom heeft 19,6 procent zich al aangemeld in het Donorregister.

 • Bergen op Zoom bereidt zich voor op Europese Entente Florale 02 juni 2015

  Bergen op Zoom vertegenwoordigt ons land bij de verkiezing Europese Entente Florale 2015, een verkiezing voor de groenste stad. Hieraan wordt dit jaar door tien landen deelgenomen. Dit is vervolg op het binnenhalen van de prijs Groenste stad 2014. De Europese jury bezoekt en beoordeelt Bergen op Zoom op woensdag 14 juli 2015. De bekendmaking is op 18 september 2015 in Bristol (UK).

 • Prokkeldag ook bij ISD de Brabantse Wal 02 juni 2015

  Maandag 1 juni deed de Intergemeentelijke Sociale Dienst De Brabantse Wal mee aan de Prokkeldag. Prokkel staat voor prikkelende ontmoeting tussen mensen met een beperking en mensen zonder beperking. Joost Ansems van de ISD ontving vier prokkelaars die dagbesteding doen via Pauwer.