januari

• Bergen op Zoom werkt verder aan financieel gezonde gemeente

In de voorgaande collegeperiode was het financieel beleid van de gemeente Bergen op Zoom er al een van voorzichtigheid en gericht op het op orde krijgen en gezond maken van de overheidsfinanciën. Dat beleid wordt ook in de huidige collegeperiode met alle kracht voortgezet.

• Controles bij bouwclubs en horeca laten geen grote overtredingen zien

Afgelopen weekend hebben er door de gemeentelijke handhavers, samen met medewerkers van de Omgevingsdienst en de brandweer, controles plaatsgevonden bij bouwclubs en bij horecagelegenheden. In totaliteit werden er 19 bouwclubs en 10 horecagelegenheden bezocht. Daarbij werden geen grote overtredingen geconstateerd.

• Twee excellente scholen in Bergen op Zoom

Slechts 106 scholen in heel Nederland mogen zich excellente school 2014 noemen. Twee van die excellente scholen staan in Bergen op Zoom; Basisschool de Grebbe en praktijkschool Het Kwadrant. Zij kregen het predicaat maandag uitgereikt door premier Mark Rutte en staatssecretaris Sander Dekker.

• Informatiebijeenkomst 5 februari Wonen à la Carte Bastion Orange

Wil jij ook je eigen huis ontwerpen samen met een architect? Wonen à la Carte maakt dit mogelijk. In 4 maanden ontwerp je in Kijk in de Pot, ScheldeVesting Bergen op Zoom jouw vrijstaande droomwoning. Dit kan al vanaf €315.000. Kom donderdag 5 februari naar de informatiebijeenkomst in Fletcher Hotel Stadspark.

• Het effect van Stichting Samen Werken

Door diverse donaties van bedrijven heeft Stichting Samen Werken de beschikking gekregen over een groot aantal computers.

• Nieuwe website gemeente Bergen op Zoom

Wethouder Yvonne Kammeijer heeft op donderdag 22 januari deze vernieuwde website gelanceerd. De website is nu overzichtelijker, gebruiksvriendelijker én beter te raadplegen via mobiele apparaten.

• Dienstregeling Vastenavend pdf, 225kB

Tijdens de vastenavendperiode (24 januari t/m 17 februari 2015) worden door busonderneming Arriva speciale nachtritten gereden. OV-Chipkaarten zijn hiervoor niet geldig. Ritkaarten zijn te verkrijgen bij de buschauffeur. Stichting Vastenavend regelt het busvervoer voor het Wagetjes Kijke op 11 februari.

• Gedeputeerde Bert Pauli legt met wethouder Yvonne Kammeijer fundament voor Natuurpodium

De Brabantse gedeputeerde Bert Pauli was woensdagochtend 21 januari al vroeg bij Stayokay aan de Boslustweg in Bergen op Zoom. Daar was een korte bijeenkomst gepland om het belang van de samenwerking tussen Provincie en gemeente nog eens te onderstrepen als het gaat om de investeringen die gedaan worden in het kader van Landschappen van Allure. Op de plaats van het vroegere pand van Stayokay Bergen op Zoom verrijst de komende maanden - als onderdeel van een vernieuwd Stayokay hostel - een compleet natuurpodium. Dat podium moet een icoon van duurzaamheid worden en zal naast een educatieve functie ook een recreatieve en een zakelijke functie vervullen.

• Bergen op Zoom en Beesel vertegenwoordigen Nederland in Europese Entente Florale 2015

Bergen op Zoom en Beesel vertegenwoordigen ons land bij de Europese Entente Florale. Hieraan wordt door elf landen deelgenomen. De Europese jury bezoekt en beoordeelt Bergen op Zoom en Beesel in de loop van juli 2015. Eind september 2015 vindt in de prijsuitreiking plaats en wordt bekend wie in de categorieën steden en dorpen Goud hebben behaald.

• Meedenken over de gemeentelijke website? Graag! 11 september 2015

Op 15 januari is met een aantal inwoners en raadsleden gekeken naar de gemeentelijke website die volgende week in de lucht gaat. Dit leverde veel goede tips en verbeterpunten op. Heeft u zelf ook op- of aanmerkingen? We horen het graag!

• Stil protest op Thaliaplein in Bergen op Zoom 15 januari 2015

Om verschillende initiatieven te bundelen gaat de gemeente Bergen op Zoom vanavond om 18.00 uur een bijeenkomst organiseren op het Thaliaplein in Bergen op Zoom.

• Themakrant ONS Nieuws 15 januari 2015

Afgelopen week is ONS Nieuws, een themakrant voor inwoners op de Brabantse Wal, huis aan huis verspreid in de drie Brabantse Wal gemeenten.

• Nieuwjaarstoespraak burgemeester Frank Petter pdf, 307kB
  • Jaarwisseling redelijk rustig 01 januari 2015

De jaarwisseling in de gemeente Bergen op Zoom is redelijk rustig verlopen. De hulpdiensten meldden geen grote incidenten. Op enkele brandjes, vernielingen en overlast door dronkenschap na bleef het in de Nieuwjaarsnacht rustig.