februari

• Nieuwe zoet-zoutmetingen vanuit de lucht

Op 9 maart 2015 start een tweede meetcampagne die het zoete en zoute water in de ondergrond van Zeeland in kaart brengt. Vorig najaar is West-Zeeuws-Vlaanderen gemeten en dit keer staan Kop van Schouwen, Hedwigepolder, Eendracht en Rammegors en zo mogelijk ook de rest van Tholen op het programma. De metingen worden uitgevoerd met behulp van een helikopter en duren in principe twee werkweken. Bij slecht weer is uitloop mogelijk in de volgende week en eindigen de metingen op 27 maart. In het najaar volgen nog twee meetcampagnes waarbij de rest van Zeeland zal worden aangedaan.

• Gemeenteraad staat stil bij overlijden oud-wethouder Kees Bakx 27 februari 2015

Voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering stond burgemeester Frank Petter gisteravond stil bij het overlijden van oud-wethouder Kees Bakx.

• Keepersmaterialen onder één dak 27 februari 2015

Vrijdag 27 februari is het na 2 jaar zover. Bij MHC Tempo start de bouw van de ruimte voor de keeperslockers. De eerste steen wordt gelegd door wethouder Arjan van der Weegen.

• Gemeente en Stadlander presenteren samen ontwikkelplan centrumgebied Gageldonk-West

Het gebied rondom het Piusplein is van oudsher het hart van de wijk Gageldonk-West. Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom hebben samen een ontwikkelplan opgesteld om ook dit deel van de wijk te verbeteren. De voorzieningen en daarmee ook de leefbaarheid van de wijk gaan er op vooruit. Veel activiteiten gaan hier in de toekomst zonder doorkruisende straten samenkomen zodat het een nog prettigere plek wordt om te winkelen, te ondernemen, te wonen en elkaar te ontmoeten.

• Pilot voor Natuurvlees op de Brabantse Wal 26 februari 2015

De gemeente Bergen op Zoom heeft de ambitie om een pilot Natuurvlees op te zetten in Landschap van Allure de Brabantse Wal. De gemeente wil dit samen doen met de Provincie en de Nederlandse Coöperatie Natuurvlees.

• Minister Kamp in Bergen op Zoom voor overhandiging Actieplan Economische Structuurversterking 03 februari 2015

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is vandaag, 3 februari, in Bergen op Zoom aanwezig om het Actieplan Economische Structuurversterking in ontvangst te nemen. In dit belangrijke document staan concrete acties en aandachtsgebieden benoemd voor de bevordering van een gezonde en concurrerende economie van de Delta-regio. De minister ontvangt het actieplan uit handen van burgemeester Frank Petter en gedeputeerden Bert Pauli (Noord-Brabant) en Ben de Reu (Zeeland). De directe aanleiding voor de totstandkoming van het plan is de recente beëindiging van de sigarettenproductie bij Philip Morris.

• Activiteiten Samen in de regio

Een teambuildingsdag waarbij je niet weet weet wat je te wachten staat. Dat overkwam het personeel van woningcoöperatie Stadlander. Het werd een dag waarbij zij zich gingen inzetten voor mens en maatschappij in de regio.