december

 • Nieuwe manier van vergaderen gemeenteraad Bergen op Zoom

  Vanaf 2016 vergadert de gemeenteraad van Bergen op Zoom op een nieuwe manier.

 • Nieuwe manier van vergaderen gemeenteraad Bergen op Zoom

  Vanaf 2016 vergadert de gemeenteraad van Bergen op Zoom op een nieuwe manier.

 • Bericht voor ondernemers van de Binnenstad

  Zoals u weet, krijgt Bergen op Zoom op dinsdag 16 februari 2016 bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem - Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima. Wij zijn zeer vereerd met hun komst! Hun bezoek betekent wat voor de Binnenstad van Bergen op Zoom. Graag informeren wij u hierover tijdens een informatiebijeenkomst op 11 januari 2016. Lees verder voor meer informatie.

 • Onderhoud Digitaal loket

  Op zondagavond 27 december 2015 om 19:00 uur vindt er onderhoud aan het Digitaal Loket plaats. Hierdoor zijn digitale aanvragen, meldingen maken en afspraken maken niet mogelijk van 19:00 uur tot maximaal 21:00 uur. Onze excuses voor de overlast.

 • Illegaal vuurwerk

  Het jaar 2015 nadert het einde. Veel mensen gaan zich opmaken voor een gezellige jaarwisseling met familie, vrienden en kennissen. Het nieuwe jaar wordt dan weer ingeluid met een hoop vuurwerk wat de lucht ingaat. Ook de politie, gemeente en WijZijn (voorheen stichting Aanzet) proberen de jaarwisseling, in samenwerking met de buurtpreventieteams, zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Er is echter ook een hoop illegaal vuurwerk in omloop. Lees er hier alles over.

 • Cliënten tevreden over dienstverlening in het kader van de Wmo

  Het college is op grond van de Wmo verplicht om jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Onlangs is een onderzoek over de 1e helft van 2015 afgerond. Hierbij zijn bij 135 personen die een aanvraag hebben ingediend voor een Wmo-voorziening enquêtes afgenomen. Van dit onderzoek is een rapportage opgesteld. De meeste mensen geven aan tevreden te zijn over de wijze waarop ze geholpen zijn en met de oplossing die is gevonden.

 • Vanaf 1 januari 2016 deeltaxi betalen per kilometer 22 december 2015

  Vanaf 1 januari 2016 betalen deeltaxiklanten een vast instapbedrag en een bedrag per kilometer. Net als bij het openbaar busvervoer. U betaalt altijd alleen voor de kilometers van een rechtstreekse rit over de kortste route. De omrijkilometers tellen niet mee. Als u een rit reserveert, berekent PZN het aantal kilometers en de ritprijs.

 • Gratis advies over energiebesparing 22 december 2015

  Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom kunnen geheel gratis een advies krijgen over energiebesparende maatregelen aan de woning. Deze service wordt aangeboden door de ‘Energiemarktplaats West-Brabant’.

 • Maatschappelijk aanbesteden wijkcentra gemeente Bergen op Zoom December 2015 22 december 2015

  We staan in Nederland, en zeker ook in Bergen op Zoom, voor de uitdaging dat steeds meer mensen zelfstandig moeten kunnen wonen en meedoen in de samenleving. Wijkcentra kunnen hierbij een waardevolle rol spelen. Als ontmoetingsplaats, als plek voor dagbesteding, als onderdak voor verenigingen… Maar de aanwezigheid van een wijkcentrum is in tijden van bezuinigingen niet meer zo vanzelfsprekend. Het is tenslotte geen wettelijke taak van de gemeente om wijkcentra open te houden. Daarom is de gemeente Bergen op Zoom op zoek naar nieuwe manieren om met wijkcentra De Wittenhorst, Het Fort en Hoofdkwartier/Antonius Abt te gaan exploiteren. Dit traject noemen we maatschappelijk aanbesteden.

 • Vacatures Klachtencommissie jeugd 22 december 2015

  In het kader van de jeugdzorg in West-Brabant West werken negen gemeenten samen, namelijk Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Voor deze negen gemeenten is één Klachtenregeling Jeugd ontwikkeld. De klachtencommissie Jeugd wordt belast met de behandeling van alle klachten in het kader van de jeugdzorg, die binnen deze negen gemeenten wordt uitgevoerd.De klachtencommissie Jeugd bestaat uit zes leden, waaronder een voorzitter. In de klachtencommissie moeten de volgende disciplines aanwezig zijn: twee jeugdartsen, twee juristen en twee gedragdeskundigen.

 • Basisschool de Borghoek organiseert Bergen op Zoom Got Talent!

  Basisschool de Borghoek uit Bergen op Zoom wint met hun plan het project Kindergemeenteraad. Voor het plan ‘Bergen op Zoom Got Talent’ zijn ze op zoek naar jonge talenten in de gemeente Bergen op Zoom. Op 17 januari 14.00 uur wordt deze talentenshow georganiseerd in de theaterzaal van het CKB. De winnaar krijgt een masterclass en mag optreden in de Maagd ter gelegenheid van hun 25 jarig bestaan.

 • Tweede fase de Nieuwe Kaai in verkoop

  Terwijl TBI-onderneming ERA Contour op de bouwplaats de casco’s voor de eerste fase van nieuwbouwproject de Nieuwe Kaai in Bergen op Zoom monteert, ondertekenden wethouder Patrick van der Velden van gemeente Bergen op Zoom en directeur Job van Zomeren van ERA Contour vandaag de koopovereenkomst voor de tweede fase van het project. Nu de overeenkomst is getekend start ERA Contour direct met de verkoop van dit tweede stukje ‘Nieuwe Kaai’.

 • Koning en Koningin bezoeken West-Brabant op en rond de Brabantse Wal

  Voor meer informatie www.koninklijkhuis.nl

 • Intratuin Halsteren nieuwe partner kerstboominzameling

  Gemeente Bergen op Zoom werkt dit jaar samen met Intratuin Halsteren om kerstbomen in te zamelen. Voor de campagne Samen Schoon is de gemeente steeds op zoek naar nieuwe partners die de verantwoordelijkheid nemen om onze gemeente schoon te houden.

 • Inhuldiging wereldkampioen Rico Verhoeven tijdens Santarun

  Op 4 december jongstleden verdedigde de Halsterse kickbokser Rico Verhoeven zijn wereldtitel zwaargewicht met succes. De nu tweevoudig wereldkampioen wordt daarom gehuldigd op zaterdag 19 december aanstaande. Dit gebeurt tijdens de 2e Bourgondische Santarun waar Verhoeven de warming-up verzorgt.

 • Stille nacht, (brand)veilige nacht

  De gemeente vraagt haar inwoners om voor en tijdens de kerstdagen verstandig om te gaan met kerstmateriaal. Zorgen voor een brandveilige woon- en leefomgeving doen we samen, dus de gemeente, de inwoners en de brandweer. Dat voorkomt ongelukken!

 • Vluchtelingen verlaten Bergen op Zoom

  De 72 uurs opvang voor de vluchtelingen in Bergen op Zoom is bijna voorbij. Vanmiddag vertrekt de volledige groep naar een volgende tijdelijke opvanglocatie in Eersel. De opvang in Bergen op Zoom is wederom goed verlopen.

 • Sportloket Onbeperkt sportief West gaat Online!

  Op 16 december 2015 om 18.00 uur gaat het Sportloket Onbeperkt sportief West online tijdens de schaatsactiviteit voor jongeren met een beperking op de markt in Bergen op Zoom. Met een ludieke openingshandeling in een sportieve omgeving wordt door de wethouders van de samenwerkende gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Tholen de website gepresenteerd. De schaatsactiviteit wordt georganiseerd door de werkgroep aangepast sporten Bergen op Zoom.

 • Versteden leidingsystemen BV koopt 1,5 ha bedrijfsterrein op Noordland

  Vrijdagmiddag 11 december passeerde bij DLB Notarissen de aankoop van een perceel industrieterrein op Noordland. De directie van Versteden Leidingsystemen B.V. (hierna: Versteden) in Hoogerheide heeft recent besloten om haar nieuwe fabriek met kantoren te vestigen op dat industrieterrein in Bergen op Zoom. Er is een terrein verworven van ca. 1,5 ha. Bedoeling is dat begin 2016 de bouwwerkzaamheden starten om vervolgens eind 2016 operationeel te kunnen zijn. Dit innovatieve bedrijf biedt (direct en indirect) werkgelegenheid aan totaal ca. 100 personen en verwacht in de toekomst verder te kunnen groeien naar 130 a 150 medewerkers. De directie van Versteden heeft zich voor het bepalen van haar nieuwe vestigingslocatie breed georiënteerd, namelijk in oostelijk Zeeland en westelijk West-Brabant. Wethouder Ad Coppens (Economische Zaken) tekende de overdracht namens het college. Versteden directeur Erwin Simons deed dat namens het bedrijf.

 • ISD Brabantse Wal scoort goed in zorgvuldig gebruik Suwinet

  Uit een onlangs gehouden onderzoek onder alle Nederlandse gemeenten naar de bescherming van beveiligde persoonsgegevens van burgers is gebleken dat de ISD Brabantse Wal gemeenten; Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht haar zaakjes goed op orde heeft.

 • Veel enthousiasme en goede ideeen tijdens Workshop NLdoet

  Donderdag 10 december zijn 20 mensen vanuit verschillende verenigingen en stichtingen uit de regio naar de wokshop ‘Haal meer uit NLdoet” gekomen in De Wittenhorst in Halsteren. Zij kregen van Marcel van Spronsen van het Oranje Fonds en Anita Karremans van Samen in de Regio tips en informatie over het bedenken van zinvolle NLdoet-klussen voor hun organisatie.

 • Partners Samen in de Regio schenken kersttas aan vrijwilligers van de voedselbank 11 december 2015

  Begin december sloegen inbrekers hun slag bij voedselbank Goed Ontmoet te Bergen op Zoom. Zij namen een gedeelte van de kerstpresentjes mee, welke bestemd waren voor de vrijwilligers. Samen in de Regio en De Roosendaalse Uitdaging kwamen in actie. Zij vroegen hun partners om zich samen sterk te maken voor de 140 vrijwilligers van de Voedselbank uit de regio Bergen op Zoom en Roosendaal.

 • Maandag 14 december DigiD beperkt beschikbaar

  Op maandag 14 december tussen 00.00 uur en 06.00 uur is inloggen via DigiD wegens onderhoud helaas niet mogelijk. U kunt hierdoor beperkt gebruik maken van onze online diensten. Onze excuses voor het ongemak.

 • Werkzaamheden aan het spoor

  Zaterdagnacht (van 01.00 uur tot 07.00 uur) wordt er ter hoogte van het Benedenbaantje aan het spoor gewerkt. ProRail voert onderhoud uit aan de spoorballast. Deze werkzaamheden kunnen tijdelijk hinder geven van geluid en bouwverlichting.

 • Gemeente Bergen op Zoom tekent Taalakkoord

  Wethouder Yvonne Kammeijer ondertekende afgelopen dinsdag namens de gemeente Bergen op Zoom het landelijke Taalakkoord.

 • Eén loket voor initiatieven van inwoners

  Een vast punt waar inwoners van de gemeente Bergen op Zoom terecht kunnen voor advies op het gebied van burgerparticipatie. Via het e-mailadres doemee@bergenopzoom.nl kunnen inwoners vanaf vandaag vragen en initiatieven doorgeven.

 • Opnieuw crisisnoodopvang vluchtelingen in sporthal Boulevard

  Een groep van ongeveer tweehonderd vluchtelingen komt aanstaand weekend aan in de opvanglocatie sporthal Boulevard op de Bergse Plaat. Zij blijven hier 72 uur, daarna gaan de vluchtelingen door naar andere opvanglocaties elders in het land.

 • Ellen de Milliano finalist voor Jonge Ambtenaar 2016

  Ellen de Milliano, teammanager Veiligheid, Handhaving en Toezicht is doorgedrongen tot de laatste 4 finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar 2016. Dit betekent dat ze al diverse pitches, opdrachten, gesprekken, interviews, presentaties, dialogen, taken, projecten, discussies en daarmee concurrenten achter zich heeft gelaten. Op 21 januari 2016 is de grote finale!

 • Herken je de foto? 07 december 2015

  Wat een mooi kiekje! Deze foto is ergens in de gemeente Bergen op Zoom gemaakt in de tijd ver voordat we enkel nog foto’s maakten met een selfiestick. In deze ‘’VéGé-winkel’’ kocht men enkel de dagelijkse boodschappen en andere kruidenierswaren. Weet jij toevallig waar en wanneer deze foto is gemaakt? Laat het ons weten door een mailtje te sturen aan kaaks@ziggo.nl t.a.v. Gehuchten geruchten.

 • Werkgevers Service Punt West-Brabant

  Graag presenteren wij het nieuwe Werkgevers Service Punt West-Brabant logo, waarvan Werkcentrum Brabantse Wal één van de vier steunpunten in West-Brabant is, zowel voor werkgevers als voor werkzoekenden.

 • Gemeenten bieden complete zorgverzekering voor minima en chronisch zieken

  Om mensen met een laag inkomen en chronisch zieken tegemoet te komen, betalen de Brabantse Wal gemeenten mee aan de kosten van een collectieve zorgverzekering via VGZ. Iedereen met een inkomen tot maximaal 110% van de bijstandsnorm kan gebruikmaken van deze collectieve zorgverzekering.

 • Zwembad De Melanen trekt meer bezoekers

  Hoewel zwembad De Melanen in Halsteren afgelopen seizoen minder uren open was, heeft het toch meer bezoekers getrokken. De openingstijden zijn afgelopen jaar teruggeschroefd om kosten te besparen. Door deze maatregel is het gelukt De Melanen open te houden.

 • Dienstregelingwijziging openbaar vervoer

  Op zondag 13 december wordt de dienstregeling Arriva voor het openbaar vervoer gewijzigd. Er wordt dan met een nieuwe dienstregeling gereden. Dit betekent dat sommige lijnen gewijzigde vertrektijden hebben of een andere route rijden.