augustus

• Ondernemersspreekuur binnenstad weer van start 26 augustus 2015

Na het zomerreces is er woensdag 2 september weer spreekuur met wethouder Linssen voor ondernemers in de binnenstad.

• Kom de Gevangenpoort opnieuw ontdekken tijdens Kunsten in de Monumenten

Na een grondige restauratie en herinrichting is de Gevangenpoort het tweede weekend van september weer te bezichtigen.

• Gemeente sluit twee panden in Bergen op Zoom 19 augustus 2015

Op 17 augustus 2015 zijn er op basis van het overtreden van de Opiumwet twee panden in Bergen op Zoom gesloten. Het gaat om particuliere woonpanden aan de Kremerstraat en de Kloosterstraat.

• ‘Le Jardin de Couture’ tijdens Kunsten in de Monumenten 18 augustus 2015

Bloemsierkunstenaar Ben Clevers en kostuumontwerper Ward Warmoeskerken hebben elkaar gevonden voor een unieke samenwerking. Speciaal voor Kunsten in de Monumenten creëren zij een modepresentatie.

• Wateroverlast Bergen op Zoom 14 augustus 2015

De hevige regenval donderdag was vooral merkbaar in Bergen op Zoom. Uit Halsteren en Lepelstraat kwamen slechts enkele meldingen binnen bij gemeente en brandweer.

• Wijkbezoeken wethouder Kammeijer 14 augustus 2015

In deze tijd waarin het politiek en bestuurlijk allemaal wat rustiger is, heeft wethouder Yvonne Kammeijer het plan opgevat om de verschillende wijken in de gemeente aan te doen.

• Veiligheidsfunctionaris aangesteld 07 augustus 2015

Gemeente Bergen op Zoom heeft een Veiligheidsfunctionaris benoemd. Vanaf 1 oktober 2015 zal Jan Bogers, reeds werkzaam op het Stadskantoor, deze functie vervullen. De Veiligheidsfunctionaris is het coördinerende aanspreekpunt voor veiligheidsbeleving die met alle spelers in een wijk te maken heeft.

• Verbod onttrekken oppervlaktewater 07 augustus 2015

Waterschap Brabantse Delta stelt per vrijdag 7 augustus 2015 nog een onttrekkingsverbod in. Hierbij gaat het om een verbod op het onttrekken van oppervlaktewater voor het beregenen van grasland. Het onttrekkingsverbod geldt voor het gebied ten noorden van het Wilhelminakanaal en ten oosten van de A27. Bij een onttrekkingsverbod mag er geen water meer uit genoemde en aangesloten sloten en beken worden gehaald, bijvoorbeeld voor beregening. Eerder stelde het waterschap al diverse onttrekkingsverboden in. Deze blijven van kracht.

• Adresonderzoek in de gemeente Bergen op Zoom van start 06 augustus 2015

De komende tijd onderzoeken medewerkers van de gemeente Bergen op Zoom de juistheid van adresgegevens. Dit gebeurt in het kader van het project Landelijke Aanpak Adreskwaliteit.

• Aanvulling omleidingsroute Van Gorkumweg 03 augustus 2015

Eerder berichtte de gemeente Bergen op Zoom over een omleidingsroute in verband met werkzaamheden aan de Van Gorkumweg.