oktober

 • Brand hooibalen zorgt voor stankoverlast 30 oktober 2015

  Vannacht zijn zo’n tweehonderd hooibalen aan de Klein-Molenbeekseweg in Bergen op Zoom afgebrand. Het sein brand meester is gegeven. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van brand is nog onbekend. In een groot deel van Bergen op Zoom is nog wel een brandlucht te ruiken.

 • Korte terugblik landelijke opening ‘Open Monumentendag 2015’ 28 oktober 2015

  Tijdens een spectaculaire, ambachtelijke en kunstzinnige modeshow heeft prof. Mr. Pieter van Vollenhoven op donderdag 10 september jl in Bergen op Zoom het startsein gegeven van de 29e Open Monumentendag. Dit was het hoogtepunt van een zeer gevarieerd dagprogramma, gericht op het thema van dit jaar: Kunst en ambacht.

 • Bevrijding Bergen op Zoom herdacht 27 oktober 2015

  Dinsdag 27 oktober werd de bevrijding van Bergen op Zoom van 1944 herdacht. Dat gebeurde allereerst op de Britse begraafplaats.

 • PopMonument wint Brabantse Erfgoedprijs 26 oktober 2015

  PopMonument uit Bergen op Zoom is de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2015. Dat maakte juryvoorzitter en gedeputeerde Henri Swinkels zaterdagavond bekend op de Dutch Design Week in Eindhoven. “Met de bijzondere vorm van ‘storytelling’, waarin zowel het verhaal van de monumentale locatie als het verhaal van de muziek centraal staat, prikkelt PopMonument de belangstelling voor erfgoed bij een nieuwe, jongere doelgroep”, aldus Swinkels.

 • Versteden Leidingsystemen BV vestigt zich op Noordland 26 oktober 2015

  De directie van Versteden Leidingsystemen B.V. (hierna: Versteden) in Hoogerheide heeft recent besloten om haar nieuwe fabriek met kantoren te vestigen op het industrieterrein Noordland in Bergen op Zoom. Daarvoor zal een terrein worden verworven van ca. 1,5 ha. Bedoeling is dat begin 2016 de bouwwerkzaamheden starten om vervolgens eind 2016 operationeel te kunnen zijn. Dit innovatieve bedrijf biedt (direct en indirect) werkgelegenheid aan totaal ca. 100 man en verwacht in de toekomst verder te kunnen groeien naar 130 a 150 medewerkers. De directie van Versteden heeft zich voor het bepalen van haar nieuwe vestigingslocatie breed georiënteerd, in oostelijk Zeeland en westelijk West-Brabant en heeft uiteindelijk gekozen voor Bergen op Zoom.

 • (di 27 oktober 2015, 16:00 uur) Laatste update brand Goudbaard 26 oktober 2015

  Morgenavond is er om 19.30 uur een bewonersavond georganiseerd in Sporthal de Boulevard met Stadlander, gemeente, brandweer en Salvage. Bewoners worden bijgepraat en kunnen vragen stellen. Ook slachtofferhulp zal aanwezig zijn.

  Vandaag en morgen is de noodopvanglocatie Sporthal de Boulevard vanaf 11.00 uur weer geopend voor de bewoners als ontmoetingsplek. Vanavond van 17.00 uur tot 20.00 uur is er voor bewoners een inloop in Sporthal de Boulevard georganiseerd door Stadlander. Stadlander inventariseert de vragen en behoefte van de bewoners.

  Stadlander heeft voor vragen over de Goudbaard een speciaal telefoonnummer geopend: 088 – 562 62 51, bereikbaar tijdens kantooruren of e-mailen naar goudbaard@stadlander.nl. Voor vragen aan de gemeente is het algemeen informatienummer van Gemeente Bergen op Zoom bereikbaar tijdens kantooruren: 140164.

 • Brand meester: brand in parkeergarage appartementsgebouw Goudbaard 26 oktober 2015

  Hulpdiensten zijn ter plaatse. Bewoners worden geevacueerd en worden opgevangen in de sporthal aan de Boulevard. Volg Twitter en deze website voor actuele informatie.

 • Bewoners kiezen geluidsscherm voor Randweg-Noord 22 oktober 2015

  Bewoners hebben gekozen voor het schetsontwerp ‘Tussenstop’ van kunstenaarscollectief Polylester voor het geluidsscherm aan de Randweg-Noord. Stichting Kidor gaat samen met Polylester en de gemeente in gesprek over een definitief ontwerp en de uiteindelijke realisatie.

 • Burgemeester Petter krijgt eerste Poppy opgespeld 21 oktober 2015

  Woensdagochtend 21 oktober kreeg burgemeester Frank Petter de eerste Poppy opgespeld door Ruud Janssen van de Royal Canadian Legion branch 005’. Het kleine rode bloemetje is door de tijden heen het symbool van herdenken van alle gesneuvelden. In eerste instantie ging het om Canadezen, maar eigenlijk worden alle mensen die hun leven hebben gegeven voor vrede en vrijheid hiermee geëerd.

 • Stand van zaken vluchtelingen in Bergen op Zoom 21 oktober 2015

  Naar aanleiding van de brief van staatssecretaris Klaas Dijkhoff van 17 september 2015, waarin hij een dringend beroep doet op alle gemeenten in Nederland voor het beschikbaar stellen van een crisisnoodopvang voor vluchtelingen voor de duur van 72 uur, heeft de gemeente Bergen op Zoom hier positief op gereageerd.

 • Bouw de Nieuwe Kaai in Scheldevesting feestelijk van start 20 oktober 2015

  Op maandag 19 oktober 2015 sloeg wethouder Patrick van der Velden de eerste paal voor het nieuwbouwproject de Nieuwe Kaai in Bergen op Zoom. Projetontwikkelaar TBI-onderneming ERA Contour realiseert in deze eerste fase worden 23 eengezinswoningen in de wijk Scheldevesting. Naar verwachting worden de eerste woningen begin 2016 opgeleverd.

 • Licht zet inbrekers in het zicht 20 oktober 2015

  Het wordt weer vroeg donker. De politie besteed daarom extra aandacht aan het voorkomen van inbraken.

 • Start herstel Waterschans 19 oktober 2015

  De gemeente Bergen op Zoom start op korte termijn met de voorbereidingen voor herstel van de Waterschans. Uitgangspunt is dat het voormalige verdedigingswerk in oorspronkelijke staat wordt teruggebracht.

 • Maatschappelijk aanbesteden wijkcentra gemeente Bergen op Zoom 15 oktober 2015

  We staan in Nederland, en zeker ook in Bergen op Zoom, voor de uitdaging dat steeds meer mensen zelfstandig moeten kunnen wonen en meedoen in de samenleving. Wijkcentra kunnen hierbij een waardevolle rol spelen. Als ontmoetingsplaats, als plek voor dagbesteding, als onderdak voor verenigingen… Maar de aanwezigheid van een wijkcentrum is in tijden van bezuinigingen niet meer zo vanzelfsprekend. Het is tenslotte geen wettelijke taak van de gemeente om wijkcentra open te houden. Daarom is de gemeente Bergen op Zoom op zoek naar nieuwe manieren om met wijkcentra om te gaan.

 • Bergen op Zoom maakt heel weekend van ‘Coming Out Day’ 09 oktober 2015

  Wethouder Yvonne Kammeijer hees vrijdag 9 oktober voor het stadskantoor van de gemeente de regenboogvlag om aan te geven dat de gemeente achter de wereldwijde Coming-Out-Day staat. Officieel wordt die dag aanstaande zondag gevierd, maar volgens wethouder Kammeijer is het een goede zaak dat de vlag in Bergen op Zoom het hele weekend kan wapperen.

 • Dag van de duurzaamheid 09 oktober 2015

  Vandaag, 9 oktober 2015 sluit basisschool de Toermalijn uit Halsteren zich aan bij de voorleesactie in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Wethouder Yvonne Kammeijer gaat voorlezen uit het voorleesboek: ‘Kapsones’. Een boek geschreven door Jan Terlouw en Laurentien van Oranje. Door heel Nederland vinden, voor het zevende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

 • Aanpassing in fasering uitvoering Randweg 08 oktober 2015

  De nieuwe Randweg is volgens planning eind maart 2016 gereed. De gefaseerde planning van de wegwerkzaamheden is in overleg met de aanliggende bedrijven aangepast vanwege een onvoorziene omstandigheden.

 • Vluchtelingen uit sporthal Boulevard vertrokken 08 oktober 2015

  Woensdag 7 oktober aan het einde van de middag/begin avond zijn alle vluchtelingen uit sporthal Boulevard vertrokken. 150 personen zijn naar Woerden gegaan, 100 personen naar Cranendonck. De opvang in Bergen op Zoom is goed verlopen. De gemeente Bergen op Zoom bedankt de vele vrijwilligers die zich de afgelopen dagen hebben ingezet!

 • Intergemeentelijke Sociale dienst doet aangifte van fraude

  De gemeente Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van fraude door een ingehuurde medewerker werkzaam bij de uitvoeringsorganisatie ISD Brabantse Wal. De eigen controlesystemen brachten de fraude aan het licht. Het gaat om een bedrag van ongeveer € 100.000,- .
  Er is direct aangifte gedaan en de betrokken medewerker is met de feiten geconfronteerd. De medewerker heeft zich zelf bij de politie gemeld. De zaak is nu in onderzoek.

 • Geen nieuwe wethouder na vertrek Linssen 08 oktober 2015

  GBWP, VVD en D66 trekken samen op in coalitie en college in Bergen op Zoom

  Het leek wel op een formatie na verkiezingen. GBWP, VVD en D66 hebben gewikt en gewogen, overlegd met alle partijen in de gemeenteraad en meerdere scenario’s tegen het licht gehouden. Er rest na de verkenningen maar één conclusie: we zetten met drie partijen door. De wethouders Arjan van der Weegen en Patrick van der Velden (GBWP), Ad Coppens (VVD) en Yvonne Kammeijer (D66) en de respectievelijke fractievoorzitters van die partijen, Evert Weys, Gertjan Huismans en Chris Moerkerken, hebben er vertrouwen in om het karwei met succes af te ronden.

 • Energie bewust, thuis besparen 07 oktober 2015

  Met deze publiekscampagne maken 5 gemeenten in Midden- en West-Brabant (Bergen op Zoom, Werkendam, Roosendaal, Woensdrecht en Halderberge), bewoners op persoonlijke en directe wijze bewust van de mogelijkheden om op eenvoudige wijze thuis energie te besparen.

 • Gebouw-T naar de Koplopersmarkt in Amsterdam 07 oktober 2015

  Poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom is samen met kunstacademie St. Joost uit Breda deelnemer aan de Urgenda Koplopersmarkt in Amsterdam. De markt vindt plaats op vrijdag 9 oktober 2015 tijdens de Dag van de Duurzaamheid. De NOS maakt twee live uitzendingen vanaf de Koplopersmarkt waar ruim veertig initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden uitgelicht.

 • Inloopavond Kunstuiting geluidsscherm Randweg-noord 05 oktober 2015

  De realisatie van de kunstuiting op of nabij het geluidsscherm op het kruispunt Halsterseweg/Randweg-noord is weer een stap dichterbij gekomen. Jongstleden juni zijn er schetsopdrachten verleend aan Martin en Inge Riebeek uit Breda, aan Gabriel Lester uit Amsterdam en aan het Leuvense collectief Gijs van Vaerenbergh.

 • Onderaardse gang gevonden onder de Zuidoostsingel 02 oktober 2015

  Bij archeologisch vooronderzoek op het voormalige rangeerterrein aan de Zuidoostsingel in Bergen op Zoom, is een onderaardse gang gevonden. Het is een van de ‘tegenmijngangen’ die bij de vestingwerken hoorde en dateert van omstreeks 1701. De gang is helemaal intact, van baksteen opgebouwd en inwendig 90 cm breed en 1,25 meter hoog, net genoeg om er gehurkt doorheen te kruipen. Verrassend is de lengte: in totaal bijna 58 meter.

 • Opvang vluchtelingen in sporthal Boulevard 02 oktober 2015

  Een groep van 250 vluchtelingen is zaterdagavond aangekomen in de opvanglocatie sporthal Boulevard op de Bergse Plaat. Zij blijven hier de eerste 72 uur, daarna gaan de vluchtelingen door naar reguliere opvanglocaties elders in het land.

 • Onderhoud Digitaal Loket 01 oktober 2015

  Dit weekend vindt een groot onderhoud aan het Digitaal Loket plaats. Hierdoor zijn digitale aanvragen, meldingen maken en afspraken maken niet mogelijk van 3 oktober 2015 08:00 uur tot maximaal 4 oktober 2015 08:00 uur.

 • Werkbeurs Groot Arsenaal succesvol 02 oktober 2015

  De werkbeurs die donderdag plaatsvond in het Groot Arsenaal is succesvol verlopen. Veel mensen kwamen af op de beurs die door het Werkcentrum Brabantse Wal en Samen in de Regio​ werd georganiseerd. Bedrijven en instellingen boden er banen en workshops aan.

 • Meerjarenbegroting geeft iets meer armslag 02 oktober 2015

  Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad in november een sluitende begroting voor het jaar 2016 voorleggen. Ook voor de jaren daarna lijkt er iets meer financiële armslag te komen voor de gemeente Bergen op Zoom. Na jaren van bezuinigen en ombuigen ziet het ernaar uit dat de financiën in de Markiezenstad in een rustiger vaarwater komen.

 • Gemeente en Brandweer organiseren Broodje Brandweer. 01 oktober 2015

  De brandweer en de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht en Rucphen organiseren in de maand oktober een gratis lunch. Deze lunch staat in het teken van brandveiligheid bij zelfstandig wonende ouderen.