• Ondertekening contract grondlevering Nieuwe Kaai 28 mei 2015

Op donderdag 28 mei 2015 hebben wethouder Ton Linssen van de gemeente Bergen op Zoom en directeur Job van Zomeren van ERA Contour het grondcontract voor de Nieuwe Kaai, onderdeel van Scheldevesting, ondertekend. Bij deze ondertekening is de grond overgedragen van de gemeente naar de projectontwikkelaar en aannemer ERA Contour. Met de realisatie van de Nieuwe Kaai vordert de ontwikkeling van Scheldevesting gestaag. Alle woningen zijn ontwikkeld in een co-creatieproces waarbij toekomstig bewoners zelf konden meedenken over hoe hun nieuwe woning er uit zou moeten zien.

• Beleidskader 2016-2019: ‘Nieuwe bezuinigingen, maar ook verlaging van lokale lasten’ 27 mei 2015

Vanaf volgend jaar zullen de lokale lasten in de gemeente Bergen op Zoom opnieuw omlaag gaan. Het college voorziet met name een daling van de belasting voor afvalstoffen en riolering. Per saldo dalen de belastinglasten voor de Bergse bevolking met € 850.000,-.

• We gaan Prokkelen! 27 mei 2015

Maandag 1 t/m zaterdag 6 juni staat landelijk in het teken van “prokkelen”. Dit zijn ontmoetingen tussen mensen mét en zonder beperking. Tijdens deze week kunnen de cliënten van Prisma, MEE West-Brabant, Pauwer en S&L Zorg deelnemen aan een zogeheten Prokkelstage. Bij lokale bedrijven of organisaties gaan zij voor een dag aan het werk.

• Eerste aangifte vanuit Moeder en Kindcentrum 27 mei 2015

Op woensdag 27 mei heeft wethouder Ad Coppens in het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom een bloemetje aangeboden aan de eerste ouders die in het vernieuwde Moeder en Kindcentrum aangifte deed van de geboorte van hun kind.

• Gevangenpoort 2.0 in Bergen op Zoom : verhalen, escape room en nieuwe inrichting 26 mei 2015

Op vrijdag 11 september, de start van het Open Monumentenweekend, is men klaar met de restauratie van de Gevangenpoort. Op dat moment maakt Bergen op Zoom kennis met ‘de Poort 2.0.’ Naast het nodige restauratiewerk aan de buitenkant zitten de grootste vernieuwingen binnen de muren. De Gevangenpoort wordt vanaf september toegankelijk voor een breder publiek door een nieuwe inrichting met enkele authentieke belevingsruimtes waar het verhaal van deze illustere stadsgevangenis wordt verteld. Als extra publiekstrekker opent onderin de poort een escape room.

• Vaccinaties? Ook voor landen rond de middellandse zee 26 mei 2015

De zomervakantie komt eraan. Tijd voor velen om weer massaal de zon op te zoeken. Afgelopen jaar reisden zo’n 1,4 miljoen mensen naar bestemmingen waar ziekten zoals hepatitis A voorkomen. Met name bestemmingen dichtbij, zoals Kroatië, Turkije, Bulgarije en Marokko zijn in trek bij gezinnen; ook hier loopt de reiziger risico op het oplopen van besmettelijke geelzucht (hepatitis A). Een vaccinatie kan veel leed voorkomen.

• Brabantse Wal Dag 2015 21 mei 2015

Op zondag 31 mei 2015 (11.00 tot 17.00 uur) vindt de 7e editie van de Brabantse Wal Dag 2015 plaats, op en nabij Landgoed Mattemburgh. Streekorganisatie Brabantse Wal brengt in samenwerking met Brabants Landschap een gevarieerd programma dat in het teken staat van ontdekken, proeven en beleven onder het motto ‘Kom naar buiten!’ Ondernemers, verenigingen, natuurorganisaties en overheden presenteren deze dag het bijzondere aanbod op de Brabantse Wal op het gebied van wonen en recreëren. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt voor elk wat wils!

• Gemeente aanwezig op nieuwbouwbeurs NIEUWBOZ 19 mei 2015

Op zaterdag 23 mei van 10.00 tot 16.00 uur vindt de eerste editie van NIEUWBOZ plaats in De Zeeland. Dit is een nieuwbouwbeurs gericht op woningzoekenden in de gemeente Bergen op Zoom. De toegang is gratis. Publiek krijgt op de beurs een goed overzicht van alle projecten in deze regio, zoals woonprojecten in aanleg, beschikbare kavels en plannen voor verdere ontwikkeling. Wethouder Ton Linssen zal de beurs officieel openen.

• Wilde bloementuin voor de Westersingel 13 mei 2015

Aan de Westersingel komt voorlopig een wilde bloementuin. Op woensdag 13 mei 2015 hebben leerlingen van basisschool Marco Polo samen met wethouder Patrick van der Velden de bloemzaden gezaaid. Dit is het resultaat van een oproep die de gemeente deed aan de burgers om het perceel van de voormalige brandweerkazerne een tijdelijke invulling te geven.

• Zes nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto’s 12 mei 2015

De gemeente Bergen op Zoom heeft afgelopen week samen met de Provincie Noord-Brabant zes nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto’s geplaatst . Vijf in Bergen op Zoom en één in Halsteren. Maandag 11 mei 2015 heeft wethouder Patrick van de Velden een van de oplaadpalen officieel in gebruik genomen. Met de nieuwe oplaadpalen stimuleert de gemeente het elektrisch rijden dat bijdraagt aan een beter milieu.

• Informatiebijeenkomsten “Dementie… ook onze zorg!” 04 mei 2015, pdf, 87kB

De gemeente Bergen op Zoom organiseert samen met de VBOB en het OOBOZ, informatiebijeenkomsten met het thema “Dementie, óók onze zorg!”. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

• Officiële opening Open Monumentendag donderdag 10 september in Bergen op Zoom! 01 mei 2015

Open Monumentendag is een jaarlijks landelijk evenement in het tweede weekend van september. Duizenden monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor publiek. Het is één van de grootste culturele evenementen van Nederland. In Bergen op Zoom noemen we het 'Kunsten in de monumenten’ en zijn veel monumentale panden open voor publiek. De Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days. Het thema dit jaar is Kunst & Ambacht.