Homepage

 • Alle informatie over het Coronavirus (COVID-19)

  Al het nieuws over het Coronavirus (COVID-19) en handige links met meer informatie vindt u hier.

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Helpt u mee tijdens de Vuelta door de gemeente Bergen op Zoom?

  Op zondag 16 augustus 2020 hopen we het wielerpeloton van de Vuelta te bewonderen in de gemeente Bergen op Zoom. De 3e etappe van de Spaanse wielerronde start en eindigt in Breda, en komt onderweg langs Lepelstraat en door Halsteren en Bergen op Zoom. Door alle ontwikkelingen rond het coronavirus is het natuurlijk nog onzeker of dit wielerspektakel door kan gaan. Toch gaan de voorbereidingen voorlopig nog wel door en zoekt de gemeente vrijwillige verkeersregelaars die willen helpen op deze dag.

 • Nieuws 16/3/20: Covid-19: Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

 • Inwoner uit Bergen op Zoom overleden

  Zojuist ontving Burgemeester Frank Petter het droevige nieuws dat een inwoner van Bergen op Zoom, die eerder positief getest is op het coronavirus, is overleden.

 • Bijeenkomsten/Activiteiten met meer dan 100 personen gaan niet door vanwege maatregelen corona

  Donderdagmiddag 12 maart heeft minister-president Mark Rutte in een persconferentie onder andere aangekondigd dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast, met ingang van vandaag, donderdag 12 maart. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Deze maatregel geldt dus ook voor Bergen op Zoom.

 • Update over maatregelen Corona

  Deze middag, donderdag 12 maart 2020, heeft minister-president Mark Rutte in een persconferentie een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Corona virus te voorkomen.

 • Gemeente Bergen op Zoom treft ook maatregelen tegen verspreiding Coronavirus

  Minister-president Mark Rutte heeft in zijn persconferentie van maandagavond opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en de hygiëne maatregelen in acht te nemen. De burgemeesters van de Veiligheidsregio Brabant hebben dinsdagmiddag in hun persconferentie het advies verscherpt en de Brabanders opgeroepen om een week sociale contacten te minimaliseren. De gevolgen van het Coronavirus zijn in onze provincie namelijk het grootst.

 • Nieuwe website gemeente Bergen op Zoom

  Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe website voor de gemeente Bergen op Zoom.

 • Onkruidbestrijding 2020

  De gemeente en Saver starten in maart met het bestrijden van onkruid. In de gemeente Bergen op Zoom bestrijden we onkruid met heet water of hete lucht. Dit gebeurt in combinatie met borstelen en vegen. Langs randen van tuinen en erfafscheidingen houdt de gemeente een afstand van 30 centimeter. Zo voorkomen we schade aan uw eigendom.