Homepage

 • Monumenten duurzaam verbouwen: de Groene Menukaart

  Het duurzaam verbouwen van een historisch pand

  Heeft u een historisch pand of monument en wilt u energie besparen? Speciaal voor inwoners en bedrijven met een historische woning, kerk, boerderij of industrieel erfgoed heeft gemeente Bergen op Zoom de Groene Menukaart. Dit is een online gereedschapskoffer (de ‘toolbox’) die geschikt is voor alle soorten gebouwen met een bouwjaar van vóór 1945. U kunt hierbij denken aan een woning, kantoor, fort, hotel, museum of kerk.

 • Zwembad De Schelp heropent haar deuren

  Vanaf dinsdag 11 februari 2020 opent zwembad De Schelp in Bergen op Zoom weer haar deuren. De komende dagen starten de zwemlessen, de activiteiten van verenigingen en het vrij zwemmen. Na een ingrijpende renovatie opende het zwembad op 2 september 2019, maar na zes weken sloot het zwembad opnieuw door een storing in een van de technische systemen. Op dit moment staan alle lichten op groen voor de heropening van het zwembad.

 • Samen op weg naar een toegankelijk Bergen op Zoom!

  Op maandag 10 februari 15.30 uur- 17.00 uur is in het Oude Stadshuis de aftrap van de Lokale Inclusie Agenda Bergen op Zoom en jij bent uitgenodigd!

 • Wethouder Stinenbosch dient ontslag in

  Wethouder Annette Stinenbosch (CDA) neemt per direct ontslag uit het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom. Ze heeft dit schriftelijk gemeld aan de gemeenteraad. Aanleiding voor dit ontslag is de aanpak en afwikkeling van het dossier zwembad De Schelp. Na overleg heeft de coalitie besloten dat het CDA met een nieuwe wethouder zal komen.